Što je Widevine?

Widevine je dodatak za internet preglednik koji osigurava kvalitetnije i jednostavnije gledanje video sadržaja na internetu.

Koje su prednosti za mene?

Unaprjeđenje OYO sustava koje uključuje korištenje Widevine tehnologije osigurava sljedeće pogodnosti:

 • Kvaliteta videa prilagođava se tvojoj brzini internet veze. Ova opcija poboljšati će funkcioniranje OYO usluge za sve korisnike:
  • Korisnici sa sporijom internet vezom moći će brže i jednostavnije pristupiti sadržajima te će imati manje smetnji prilikom gledanja sadržaja na OYO
  • Korisnici s bržom internet vezom moći će gledati sadržaje u boljoj kvaliteti (veća rezolucija videa i kvalitetnija slika)
 • Pokretanje video sadržaja je brže (smanjuje se vrijeme potrebno za početno učitavanje i pokretanje videa)
 • Bolja kvaliteta gledanja - uklanjanje ili smanjenje smetnji koje inače može uzrokovati nestabilna internet veza te jednostavno i brzo učitavanje prijenosa uživo, bez smetnji ili zastajkivanja videa zbog opterećenosti.
 • Bolje funkcioniranje online kanala (OYO Cinema, Nova World)
 • Jednostavnija i brža kontrola nad video sadržajima (prebacivanje sadržaja na bilo koju minutu)

Na kojem uređaju trebam preuzeti Widevine dodatak?

Widevine dodatak je vezan za pojedini internet preglednik te ga je potrebno preuzeti za gledanje sadržaja na osobnom računalu. Dodatak je potrebno preuzeti na svako računalo na kojem se koristi OYO, odnosno za svaki internet preglednik zasebno. Ukoliko Widevine dodatak nije prisutan, sustav će te upozoriti na to te ćeš dodatak moći jednostavno preuzeti.

Može li Widevine naštetiti mom računalu?

Ne. Widevine je dodatak razvijen od strane kompanije Google te je u potpunosti siguran i neće naštetiti tvom računalu niti utjecati na njegov rad.

Kako preuzeti Widevine?

Preuzimanje Widevine dodatka je jednostavno i zahtijeva manje od minute tvog vremena. Upute za preuzimanje dodatka na Windows operativnom sustavu nalaze se u nastavku. Upute za preuzimanje dodatka na Mac operativni sustav nalaze se OVDJE.

 1. Klikni na link u nastavku koja će te prebaciti na stranicu s koje možeš preuzeti Widevine dodatak. Preuzmi Widevine
 2. Ovisno o Internet pregledniku koji koristiš, odaberi instalacijski paket i klikni na 'Click Here'

 3. Ukoliko te Internet preglednik upozori na instalaciju novog dodatka, prihvati i dozvoli instalaciju. Nakon toga klikni na 'Install now' ili 'Run' za pokretanje instalacije.
 4. Za aktivaciju Widevine dodatka zatvori internet preglednik i ponovno ga pokreni.

Preporučeni internet preglednici za gledanje OYO sadržaja na računalu su navedeni u nastavku (klikom na naziv preglednika koji koristiš možeš preuzeti najnoviju verziju):

Operativni sustavi koji podržavaju Widevine dodatak su:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7


Upute za preuzimanje dodatka za Mac.

U slučaju poteškoća s preuzimanjem Widevine dodatka, kontaktiraj nas na oyo.podrska@novatv.hr.
U poruci navedi svoje korisničko ime na OYO te koji internet preglednik koristiš.