Ovo stvarno moraš pogledati!  

 

 • A sad adio

  A sad adio (2000)65 min

  Ex-Yu, Komedija, Ex-YU,

  U jutro 31. prosinca na jednoj beogradskoj pijaci Špic i Đoša prodaju prasiće i jelke. Europsko ludilo krava na beogradskoj se tržnici reflektira na sljedeći način: pojavom ludih prasića, o čemu glas iz čiste obijesti i netrpeljivosti prema Špicu i Đoši progura Lister, novonastali bogataš. Uz zvuke trubača, uz zajedničku i druželjubivu pjesmu –A sad adio - svi se opraštaju sa 20-tim vijekom. Film obiluje karakterističnim i sočnim epizodama beogradske ulične i kafanske blagdanske atmosfere i glazbom evergreen melodija koje su obilježile 20. stoljeće.

  Predrag Smiljković, Bogoljub Mitić, Snežana Savić, Danilo Lazović,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Tri karte za Holivud

  Tri karte za Holivud (1993)117 min

  Ex-YU, Drama, Ex-YU,

  Priča o trojici dječaka koji, opčinjeni magijom sedme umjetnosti, odlučuju pobjeći iz svoje zabite varošice, ništa manje, nego pravo za Hollywood. U isto vrijeme lokalni policajac euforično organizira doček predsjednika države, a njegovi "strogo kontrolirani" građani, pod utiskom dramatičnih događaja oko Kube 1962. godine, počinju se dijeliti na dva tabora, riješena da istjeraju do kraja ono što neće uspjeti Hruščov i Kennedy...

  Danilo (Bata) Stojković, Velimir (Bata) Živojinović, Ljubiša Samardžić, Branislav Jerinić,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Opasni trag

  Opasni trag (1984)80 min

  Ex-YU, Triler, Ex-YU,

  Radnja filma odvija se 1980. godine, a obuhvaća istinite događaje - djelovanje albanskih iredentista na Kosovu. Iskusni policijski inspektor na tragu je grupi koja organizira ilegalno unošenje oružja na Kosovo kojim se opskrbljuju iredentističke skupine. Ovu dobro organiziranu mrežu povezuje albanski mladić koji studira u inozemstvu i povremeno posjećuje rodbinu na Kosovu.

  Vladislava (Vladica) Milosavljević, Istref Begolli, Velimir (Bata) Živojinović, Abdurrahman Shala,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Čuvar plaže u zimskom periodu

  Čuvar plaže u zimskom periodu (1976)84 min

  Ex-YU, Drama, Ex-YU,

  Odrastao u atmosferi promašenog braka svojih roditelja, mladić želi poći svojim putem u život. Škola koju je završio ne pruža mu šanse da se zaposli, pa zato prihvati mjesto čuvara plaže u zimskom periodu. Oženi se djevojkom koju voli, vjerujući da ljubav može da prebrodi sve teškoće. Ubrzo uvidi da su i njegovi roditelji jednom poletno počeli, ali da su taj polet ugušile životne nedaće. Žena ga napusti, otac mu umire i mladić se našao pred novim početkom, ali sada opterećen gorčinom.

  Danilo (Bata) Stojković, Pavle Vuisić, Irfan Mensur, Velimir (Bata) Živojinović,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Varljivo leto '68

  Varljivo leto '68 (1984)86 min

  Ex-YU, Komedija, Ex-YU,

  U ljeto 1968. godine maturant počinje maštati o ženi svog života, zaljubljuje se u više žena, uglavnom zrelih i udatih, a to ga dovodi u niz delikatnih i komičnih situacija što nervira njegovog oca, općinskog suca koji vjeruje da djecu treba odgajati "čvrstom rukom". Maturanta baš i ne zanimaju prijelomni događaji 1968. godine, koji dopiru i do njegovog gradića. Kada najzad pronađe pravu i veliku ljubav, ona će iz društveno-političkih razloga biti prekinuta.

  Danilo (Bata) Stojković, Mija Aleksić, Sanja Vejnović, Slavko Štimac,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Amerikanac

  The American (2010)105 min

  SAD, Drama, Triler, Kriminalistički,

  Među vještim plaćenim ubojicama, Jack je majstor zanata. Kad mu posao u Švedskoj neslavno završi on odluči da će njegov sljedeći zadatak biti ujedno i posljednji. Jack odlazi u Italiju gdje se smjesti u malom gradu dok čeka novi zadatak. Čekajući, on će pronaći svoj novi život, sprijateljiti se sa svećenikom Benedettom te se zaljubiti u lokalnu mještanku Claru. Ipak živeći takozvanim normalnim životom Jack pomalo izaziva sudbinu.

  George Clooney, Irina Björklund, Violante Placido,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Sokol ga nije volio

  Sokol ga nije volio (1988)90 min

  Ex-YU,

  Za vrijeme Drugog svjetskog rata, Jugoslavija je jedna velika fonta na kojoj postoje različite vojske.Ljudi su prisiljeni obući uniforme i poći u rat, a seoski gazda Šime, pokušavajući ostati neutralan, skriva svog sina Benoša na tavanu, kako bi izbjegao novačenje u vojsku bilo koje od zaraćenih strana.Šime izjednačava sve uniforme i ideologije, pokušava prevariti i jedne i druge, ali ne shvaća da ne može ostati izvan tog vrtloga. Za Benoša je skrivanje na tavanu velika trauma, jer je na taj način izoliran od svoje voljene djevojke.

  Fabijan Šovagović, Filip Šovagović, Ivo Gregurević, Kruno Šarić,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Godišnja doba

  Godišnja doba (1979)88 min

  Ex-YU,

  Omnibus sastavljen od tri priče - Usvojenje, Ferije i Probni rok, u kojima se prate isječci iz života mladih štićenica socijalne ustanove za djecu i mlade bez roditelja. U prvoj priči imućni građanski par želi usvojiti 5-godišnju Željku, no emocionalno zakinuto dijete teško se adaptira. U Ferijama 15-godišnja Višnja provodi zimske praznike u skučenim prostorijama ustanove za maloljetničku delikvenciju i doživljava prvu romansu. Junakinja treće priče je 19-godišnja Branka, koja nakon završenog školovanja prestaje biti štićenica doma i pokušava se osamostaliti…

  Slavko Štimac, Tatjana Ivko, Marin Nemet, Rajka Rusan,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Imamo papu

  Habemus Papam (2011)90 min

  Italija, Drama,

  Nakon smrti Pape, Vijeće kardinala sastalo se da izabere njegovog nasljednika. Odabrali su kardinala za kojeg je to, izgleda, prevelik teret. Je li u pitanju anksioznost? Je li depresija? Da li on sebe smatra nekompetentnim? Vjernici čekaju da se novi Papa pojavi na balkonu iznad Trga Svetog Petra. Cijeli svijet je na iglama, dok u Vatikanu pokušavaju izaći iz krize… Film je osvojio nagrade za najbolju režiju, scenarij i kameru prema izboru Udruženja talijanskih filmskih kritičara 2011., te je bio prikazan u sklopu službene konkurencije Canneskog filmskog festivala 2011.

  Michel Piccoli, Nanni Moretti i Jerzy Stuhr,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Kule u zraku

  Luftslottet som sprängdes (2009)140 min

  Švedska, Danska, Njemačka, Triler,

  Treći i završni dio kultne MILLENNIUM trilogije Stiega Larssona. Salander planira svoju osvetu – protiv čovjeka koji ju je pokušao ubiti, ali i protiv samih vladinih institucija koji su joj zamalo uništili život. Međutim, neće sve biti tako jednostavno. Nakon što se nađe u bolnici na intenzivnoj njezi, suočena s optužbama za tri ubojstva i jedan pokušaj ubojstva, novinar Mikael Blomkvist priskače joj u pomoć i započne istraživanje cijelog slučaja kako bi dokazao njezinu nevinost, ali i otkrio prave identitete korumpiranih političara koji su odgovorni za sve što se događa...

  Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Annika Hallin,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Crnci

  Crnci (2009)75 min

  Ex-Yu, Drama, Ex-YU,

  Rat. Grad pod opsadom. Primirje je netom proglašeno, a vod „Crnci“ koji je obavljao prljave zadatke treba biti zatvoren. Ivo, zapovjednik voda koji je izgubio tri svoja člana priprema akciju izvlačenja njihovih tijela iz šume u kojoj su poginuli i usprkos primirju akciju potapanja brane koja će nanijeti veliku štetu neprijatelju. Preživjeli članovi voda, mučeni svaki svojim osobnim krivnjama i dilemama, kreću u akciju. U akciji, koja se događa u šumi, neprijatelja kojeg traže naći će tamo gdje su se najmanje nadali – u sebi samima.

  Ivo Gregurević, Emir Hadžihafizbegović, Rakan Rushaidat, Krešimir Mikić,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Siroma' sam al' sam besan

  Siroma' sam al' sam besan (1970)72 min

  Ex-Yu, Drama, Ex-YU,

  U zabačenom selu u Vojvodini seljaci žele podići klaonicu. Došljak, brijač, postaje važna ličnost "delegat za tvornicu". I kad se čini da je brijač uspio u životu, kola kreću nizbrdo, "djevojka njegovog života" umire, vlasti odbijaju zahtjev za klaonicu, a seljaci ga bojkotiraju. On napušta selo sa pjevačicom,i pokušava sve iz početka, ali sada, u troje.

  Ana Matić, Dara Čalenić, Ljubiša Samardžić, Mirjana Bobić,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Bolje od bekstva

  Bolje od bekstva (1993)103 min

  Ex-Yu, Drama, Ex-YU,

  Mladi kazališni glumac zaljubljuje se u Amerikanku srpskog podrijetla. Nakon vjenčanja i rođenja sina, razlike u mentalitetima sve više dolaze do izražaja, osobito kad i njegova karijere krene silaznom putanjom.

  Žarko Laušević, Claire Beckman, Aleksandar Berček,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Poseban tretman

  Poseban tretman (1980)89 min

  Ex-YU, Drama, Ex-YU,

  Doktor Ilić radi u bolnici za prisilno liječenje alkoholičara. Provodeći svoj "poseban tretman" sastavljen od fizičkih vježbi, dijete jabukama, iscjeliteljskog djelovanja Wagnerove muzike i psihodrame, on s grupom od šest pacijenata odlazi u posjetu pivovari u kojoj je veliki problem alkoholizam na radnom mjestu. Iz događaja koji slijede otkriva se da doktor primjenjuje svoj način liječenja pacijenata kako bi mogao izraziti svoju, u suštini, despotsku i hipokritsku ličnost.

  Danilo (Bata) Stojković, Bora Todorović, Janez Vrhovec, Pavle Vuisić,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Krik smrti

  Far Cry (2008)95 min

  Njemačka, Kanada, Triler, Akcija,

  Bivšeg marinca Jacka Carvera (Til Schweiger) unajmljuje lijepa i mlada novinarka Valerie (Emmanuelle Vaugier) da je odveze njenim brodićem na tajanstveni otok. Ona je načula kako tamo vojska, na čelu sa ozloglašenim Dr. Kriegerom (Udo Kier) radi neke medicinske eksperimente. Dolaskom na otok nju uhvate a Jacku unište brod. Jack je prinuđen krenuti u oslobodilačku misiju.

  Til Schweiger, Emmanuelle Vaugier, Natalia Avelon,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Surogat

  Surogat (1961)10 min

  Hrvatska,

  Surogat je crtani film za odrasle, redatelja i glavnog animatora Dušana Vukotića i scenariste Rudolfa Sremca iz 1961, te prvi animirani film izvan Sjedinjenih Američkih Država koji je 1962. godine dobio Oscara, kao najbolji crtani film. Film je nastao u sada već slavnim skromnim prostorijama Studija za crtani film Zagreb filma u zagrebačkoj Vlaškoj ulici. U suštini to je vrlo jednostavna priča o čudnom trokutastom debeljku koji dođe na plažu, i sve što mu treba jednostavno napuše. Tako napuše i vlastitu partnericu, ali na kraju jednako tako kako je lako došao do svega - to i nestane, on sam sebe lijepo ispuše. Surogat ili (Ersatz) je nastao u vremenu ( 1960-ih ) kad su se tek rudimentarno počeli pojavljivati surogati ili nadomjesci za prave željene stvari, film kao da je anticipirao današnjicu u kojoj se polako gubi granica između stvarnosti i virtualnog surogata za stvarnost.

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Saboter

  Max Manus (2008)120 min

  Norveška, Danska, Njemačka, Povijesni, Ratni, Biografski,

  Temeljen na nevjerojatnoj istinitoj priči, Max Manus: Saboter je eksplozivna, adrenalinom nabijena uzbudljiva vožnja i priča o herojskim pothvatima jednog čovjeka, koju kritika naziva 'epskom, eksplozivnom i potpuno očaravajućom' (Talksport Magazine) i 'nevjerojatno uzbudljivom i napetom' (Daily Mail). Max Manus je norveški pripadnik pokreta otpora koji se bori za oslobođenje svoje zemlje od okupatorskih nacističkih snaga. Njegova sposobnost za izvršavanje iznimno preciznih sabotaža priskrbi mu reputaciju norveške elite. Unatoč brojnim trijumfima na bojim poljima, Manus se teško miri sa smrću suborca i uzaludnošću rata…

  Aksel Hennie, Agnes Kittelsen i Nicolai Cleve Broch,

  pogledaj nastavi 00:00:00

 • Glasnik

  The Messenger (2009)110 min

  SAD, Drama, Ratni,

  Dobitnik nagrade za najbolji scenarij na Berlinskom filmskom festivalu i nominiran za 2 Oscara u kategorijama najboljeg sporednog glumca i najboljeg originalnog scenarija. Nakon što je ozlijeđen u Iraku, narednik Will Montgomery (Foster) vraća se u SAD kako bi se oporavio. Budući mu je ostalo svega nekoliko mjeseci vojnog roka, vojska ga premješta u tim čiji je zadatak obavještavanje obitelji preminulih vojnika o tom tragičnom događaju, iako on smatra da zbog nedostatka iskustva u savjetovanju i psihologiji neće baš najbolje obavljati svoj posao. Ubrzo upoznaje kapetana Tonyja (Harrelson) koji ga uzima pod svoje i uči protokolu kojeg je potrebno poštovati prilikom obavljanja posla. Will također upoznaje i Oliviju Pittterson, čiji je muž nedavno ubijen u Iraku. Njihovi susreti postaju sve učestaliji, što bi za oboje moglo biti pogubno...

  Ben Foster, Woody Harrelson, Samantha Morton, Steve Buscemi,

  pogledaj nastavi 00:00:00

korisnička podrška

Za sve informacije klikni ovdje ili nas kontaktiraj na oyo.podrska@novatv.hr

Zašto Oyo?

5000 sati sadržaja!7 dana bez naknade!bez reklama!